HOME REBORN BABY'S DECO FLESSEN ENWENSKAARTEN WORKSHOP-REBORNEN CONTACT BEURZEN  

 

 

 

Ik ben geboren in Sigmaringen (DL) op 06 januari 1954. Sinds mijn kinderjaren ben ik gefacineerd door poppen en dat is altijd zo gebleven. Ongeveer 20 jaar geleden volgde ik een workshop "poppen maken in stof". Zo heb ik er een paar gemaakt maar deze gaven mij geen voldoening, ze zagen er zo levensloos uit. Door het vele werk en de opvoeding van de kinderen bleef er maar weinig tijd voor een hobby. Eens de kinderen op eigen benen stonden, had ik plots veel te veel tijd. Ik besloot om danslessen te volgen (Argentijnse Tango) en daar ging ik helemaal in op. Later zag ik op internet dat iemand in onze buurt een workshop organiseerde "poppen maken in porselein". Ik was de eerste om mij in te schrijven. Na een aantal weken ging ik naar huis met een prachtige pop in porselein. Rond diezelfde periode leerde ik mijn huidige man "Herwig" kennen. Hij volgde reeds 5 jaar Kunstacademie in Mechelen. Daar hij niet echt een danser was, vielen mijn danslessen al vlug in het water en besloten in we 2005 een cursus boetseren te volgen. Onze eerste creaties vonden we zo mooi en we waren heel trots. Als we deze nu opnieuw bekijken moeten we er wel om lachen, want de anatomie klopt langs geen kanten. In 2006 volgenden we samen een workshop met Hannie Sarris, in Spanje.Vaak denken we terug aan deze mooie periode. We zijn fier en blij dat we Hannie persoonlijk gekend hebben, zij heeft ons heel veel geleerd over boetseren in zelfhardende klei.

Sinds een paar jaar heb ik een eigen hobbyatelier in onze tuin. Deze werd volledig eigenhandig gebouwd door Herwig. Het is een perfecte ruimte om workshops te geven alsook om volledig tot rust te komen na een drukke werkweek. Momenteel ben ik vooral bezig met rebornen van babypoppen en de daarbij passende kleertjes te naaien, borduren, breien of haken.

 

Ik ben geboren in Sigmaringen (DL) op 06 januari 1954. Sinds mijn kinderjaren ben ik gefacineerd door poppen en dat is altijd zo gebleven. Ongeveer 20 jaar geleden volgde ik een workshop "poppen maken in stof". Zo heb ik er een paar gemaakt maar deze gaven mij geen voldoening, ze zagen er zo levensloos uit. Door het vele werk en de opvoeding van de kinderen bleef er maar weinig tijd voor een hobby. Eens de kinderen op eigen benen stonden, had ik plots veel te veel tijd. Ik besloot om danslessen te volgen (Argentijnse Tango) en daar ging ik helemaal in op. Later zag ik op internet dat iemand in onze buurt een workshop organiseerde "

maken in porselein". Ik was de eerste om mij in te schrijven. Na een aantal weken ging ik naar huis met een prachtige pop in porselein. Rond diezelfde periode leerde ik mijn huidige man "Herwig" kennen. Hij volgde reeds 5 jaar Kunstacademie in Mechelen. Daar hij niet echt een danser was, vielen mijn danslessen al vlug in het water en besloten in we 2005 een cursus boetseren te volgen. Onze eerste creaties vonden we zo mooi en we waren heel trots. Als we deze nu opnieuw bekijken moeten we er wel om lachen, want de anatomie klopt langs geen kanten. In 2006 volgenden we samen een workshop met Hannie Sarris, in Spanje.Vaak denken we terug aan deze mooie periode. We zijn fier en blij dat we Hannie persoonlijk gekend hebben, zij heeft ons heel veel geleerd over boetseren in zelfhardende klei.

Sinds een paar jaar heb ik een eigen hobbyatelier in onze tuin. Deze werd volledig eigenhandig gebouwd door Herwig. Het is een perfecte ruimte om workshops te geven alsook om volledig tot rust te komen na een drukke werkweek. Momenteel ben ik vooral bezig met rebornen van babypoppen en de daarbij passende kleertjes te naaien, borduren, breien of haken.